Név:
E-mail:
 MTK Trkblint  
 ELTE-BEAC  
2018/09/26 :
HÍREK - Hírek - Hátország
Egy soproni tigris a Teodoszics-táborban
0
Gundinger Soma a szerb kosaras világsztár táborában járt

  2018. Július 20.
Közel másfél hetet töltött a szerb kosaras világsztár, az NBA-ben a Los Angeles Clippers csapatában kosarazó korábbi Euroliga-győztes és MVP, háromszoros Euroliga All-Star, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki kosaras, Milos Teodoszics nyári edzőtáborában a soproni Gundinger Soma.

A 17 esztendős kosaras az elmúlt évadban nyújtott teljesítményével Az Év Tigrise, a Balogh Sándor-díj győztese címet érdemelte ki, s ennek jutalmául vehetett részt Teodoszics táborában.

Onnan hazatérve lapunk érdeklődésére elmondta: a névadóhoz méltó, igen színvonalas programon vett részt - egyedüli magyarként. A Teodoszics-táborban 120 gyermek vett részt, akiket koruk alapján 8 darab 15 fős csoportba osztották, Soma a legidősebbek, a 17-18 évesek közé került.

Az ifjú kosarasok napi 2-3 foglalkozáson vettek részt, elég változatos volt a program. Akadt, amikor olyan alapvető játékelemeket gyakoroltak, sulykoltak, s próbálták biztosabbá tenni tudásukat, mint a labdavezetés vagy a passzolás. Akadtak taktikai jellegű foglalkozások, amikor 4-4 vagy 5-5 elleni játék formájában gyakoroltak, s az edzők eközben próbálták fejleszteni tudásukat. Ezen túlmenően akadtak még reflex és koordináció fejlesztő, igen érdekes foglalkozások, szóval összességében szakmailag egy rendkívül színvonalas programon vett részt.

A kérdésre, hogy a csoporton belül játékerőt tekintve milyen szintet képviselt, Gundinger Soma elmondta, egyik nap egy-egy bajnokságot rendeztek a csoportban, s ezen a legjobb négy közé jutott.

Érdekességként említette meg, hogy csoportjában az egyik edző a Szolnokot bajnoki címig és Magyar Kupa győzelemig vezető, korábban rövid ideig Sopronban is dolgozó Dragan Alekszics volt, aki, amikor megtudta, hogy Soma magyar, jelezte neki, hogy ugyan valamennyire tud és sokat ért magyarul, de a kommunikációban maradjanak inkább a tábor közös nyelvénél, az angolnál.

Mint már említettük, Gundinger Soma volt az egyetlen magyar résztvevője a tábornak. Sok fiatal kosaras érkezett a jugoszláv utódállamokból, a szerbek mellett voltak horvátok, bosnyákok. Izraelből - feltehetően egy egyesületből - vagy 25 srác érkezett, tőlük minden korcsoportba jutott néhány kosaras palánta. Remekül szervezett volt a tábor, a foglalkozásokat a szállástól néhány méterre lévő szabadtéri pályákon tartották, amikor pedig eleredt az eső - ez többször is előfordult - pár perc buszozás után teremben gyakoroltak. Soma szobatársa egy osztrák srác volt, akivel jó barátok lettek, miként néhány izraeli sráccal is.

A Soproni Tigrisek ifjú kosarasa úgy érzi, igen hasznos 9 napot töltött a táborban. Egyetlen dolog miatt volt kicsit szomorú, s volt némi hiányérzete: a tábor névadójával, Milos Teodosziccsal - aki egyébként Soma pédaképe is - a gyakorlások során nem, csupán a tábor végén találkozhatott személyesen, és csak pár szót válthatott vele a fotózás során.Vissza a főoldalra!


  2018. Július 20.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok