Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Sopron újra várja az európai elitet
1
Török Zoltánnal készítettünk interjút

  2018. Július 5.
Zsinórban a negyedik nyáron rendez Európa-bajnokságot Sopron. A 2015-ös felnőtt Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit követően volt már két U18-os kontinensviadal is a városban, szombaton pedig kezdődik az U20-as Eb.

- Most már három Európa-bajnokság tapasztalatával a hátuk mögött azért könnyebb felkészülni egy kontinensviadalra? - kérdeztük Török Zoltánt, a szervezőbizottság vezetőjét.

- Tény, hogy sok tapasztalatot szereztünk az elmúlt években rendezett Európa-bajnokságokkal, és nyugodtan idevehetjük a tavaszi Euroliga Final Fourt is, hiszen az is FIBA-rendezvény volt. Ugyanakkor, ahogy az edzők szokták mondani, nincs két egyforma meccs, szervezői oldalról ez úgy néz ki: nincs két egyforma rendezvény, tehát bármikor adódhat valami váratlan probléma, amit kezelni kell.

- Hogy állnak a szombaton kezdődő U20-as Európa-bajnokság előkészületei?

- Minden a terveknek megfelelően halad, sok apró, a közönség számára nem túl látványos feladatot kell elvégeznünk ahhoz, hogy minden "klappoljon".

- Lassan szállingóznak a csapatok, úgy tudjuk, a mieink már ott is vannak...

- A portugálok már vasárnap, a mi csapatunk, a franciák és a spanyolok - akiknek a szövetségi edzője az a Miguel Mendes, aki Sopronban pár hete a Jekatyerinburgot Euroliga-győzelemre vezette - pedig hétfőn érkeztek. Ők a hét elejétől próbálják "belakni" a csarnokot. Nem mondom, hogy ez könnyíti a munkánkat, de minden kívánságukat teljesítjük.

- Kicsit "kilépve" az Eb-szervezésből, figyeli a labdarúgó világbajnokságot?

- A délutáni meccsek idején még az irodában vagyok, az egyik gépen dolgozom, a másikon amolyan háttérként megy a meccs. Igazán odafigyelni csak az esti meccsekre tudok.

- Van esetleg kedvence, favoritja?

- Nincs, mindig közvetlenül egy adott meccs előtt döntöm el, hogy kinek szurkolok.

- Pedig a csapat előző, roppant sikeres szezonja után gondoltuk, ha már mi magyarok nem vagyunk ott, esetleg a spanyoloknak vagy a szerbeknek szurkol...

- Nem, ez nem így van, de a spanyolok kiesése után írtam egy üzenetet edzőnknek, Roberto Ínigueznek, amely nagyjából így szólt: "lehet a tiéd a világ legjobb, legdrágább csapata, mégis az edző a legfontosabb"! Ő pedig kisvártatva visszaírt: a General Manager után...


A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Július 7. 18.00: Magyarország-Horvátország
Július 8. 18.00: Lettország-Magyarország
Július 9. 18.00: Magyarország-Lengyelország


Foto - Magasi Dávid, kisalfold.hu Vissza a főoldalra!


  2018. Július 5.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok