Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I
A bajnok ellen szerezte meg első győzelmét a ZTE

  2017. Október 16.
Vaughn ziccerével indult a találkozó, Markovics azonban gyorsan egalizált. A ZTE irányítója elkapta a fonalat, kétszer is triplát dobott, s Radic is többször betalált, vezetett is a hazai gárda, előbb 12-7-re, Benke remeklésével - zsinórban 9 pontot szerzett a zalaiak 11-ese - már 23-9-re is. A negyed végére azonban magára talált a bajnok, s nyolc pontra zárkóztak, azonban a slusszpoén ismét Vaughné volt: palánkos hármasával 11 pontos hazai fórt mutatott az eredményjelző.

Horváth Ákos hármasa indította a második etapot, gyorsan érkezett azonban Markovics válasza, aki lepattanókkal is észrevétette magát. Hill alley-oopját a Lóránt távollétében csapatkapitányként is helytálló Keller Ákos váltotta pontokra, akit néhányszor megtalált a közönség, Radic pedig kétszer is ügyesen fordult le róla és szerzett duplát. Szabó triplájával újra tízzel ment a ZTE, aztán viszont elbizonytalanodtak a hazaiak: támadásban többször is akadozott a gépezet, egy alkalommal Jefferst például fejbe dobták társai a labdával... A negyed végén zsinórban hét pontot szerzett az Alba, többek között Markovics remeklésével, s így minimális, kétpontos előny maradt a 11-ből.

Keller második blokkja nyitotta a félidőt, majd Kovács Ákos dobhatott három büntetőt, miután Benkére fújtak sportszerűtlent. Jeffers két blokkja ragadtatta tapsra a nézőket, majd a maroknyi fehérvári szurkoló örülhetett: Hill Maconnek adta fel a labdát, aki látványos mozdulattal szerzett duplát. Kiélezetté vált a derbi, sokszor állt döntetlen az eredményjelzőn. Markovics "pöcijével" először vezetett az Alba egy rossz ZTE-bedobást követően, s a hazaiaknak legjobbkor érkezett Benke dobása, aki két negyeden keresztül gólképtelenné vált első negyedbeli remeklése után.

61-61-ről folytatódott a játék a kisszünet után. Szabó Zsolt, az ifjú apa szerzett hármast, s ezzel egy pillanatra átvette a vezetést Bencze Tamás csapata, ám a remekül beszálló Keller Iván előbb egy szép betörésből talált be, majd egy triplát is behintett. Három ponttal vezetett a Fehérvár, ám mielőtt jobban elhúztak volna Kellerék, érkezett Vaughn hármasa. 74-74 volt az állás, s nem sejthettük, hogy hármas-párbaj következik az utolsó négy percben. Kovács büntetőjével, majd Keller Ákos duplájával vezetett az Alba, ám érkezett Mohácsi távolija, majd az időkérés után Horváth is betalált a 6,75-ösön túlról. Tombolt a lelátó népe, Dzunics időkéréssel igyekezett rendbe szedni csapatát, s a figurát sikerült is pontokra váltani: Hill egyenlített. Őrülten izgalmas végjátékra volt kilátás, felállva buzdította az egész csarnok a hazai csapatot. 21.7 másodperc maradt, a labda a ZTE kezében, a végsőkig kiváró Vaughn betöréséből a lecsorgó labdát Mohácsi Máté az utolsó pillanatban gyötörte be.

Hatalmas kő esett le a ZTE játékosai és Bencze Tamás szívéről, az egész csapat a pályára rohanva ünnepelt, edzőjükről pedig még a kabala-karkötő is leesett a nagy vehemenciában. A fehérváriakban valószínűleg felsejlett április kilencedike, amikor Szabó énekelte ki a sajtot a szájukból a középszakaszban a királyok városában, most pedig Mohácsi Máté keserítette meg életüket. 82-80 lett a vége, a ZTE óriási csatában hatalmasat küzdve szerezte meg első győzelmét, az Alba pedig Szombathely után a másik nyugati végen is elbukott.

A hazaiaknál a négy hármasig jutó Vaughn mellett a nagyot küzdő Radic is dicsérhető, de a magyarok is kitettek magukért: kereken 50 pontot szereztek a 82-ből. A vendégeknél Luka Markovics vitte a prímet, 16 pontja mellett 6 lepattanót is szerzett. Az Alba sokat tett a sikerért, gyorsindításaikat csak ritkán tudta megakadályozni a ZTE, ám némi szerencsével ugyan, de a Zalában sokáig emlékezetes találkozót végül Mohácsiék nyerték meg - írja a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 82-80 (26-15, 14-23, 21-23, 21-19)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

V.: Györffy P., Praksch P., Kovács N. (Faidt M.).

ZTE: Vaughn 16/12, Horváth Á. 14/6, Benke 14/3, Szabó Zs. 6/6, Radic 16. Csere: Jeffers -, Kis 2, Mohácsi 14/6, Doktor -.

Alba: Hill 14/3, Harris 14/6, Markovics 16/6, Filipovity 7/3, Keller Á. 9. Csere: Macon 8, Keller I. 5/3, Kovács Á. 7.Vissza a főoldalra!


  2017. Október 16.

2017 Október

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3 hír
3
2 hír
4
6 hír
5
6
4 hír
7
3 hír
8
9
2 hír
10
4 hír
11
7 hír
12
4 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
2 hír
16
3 hír
17
1 hír
18
3 hír
19
2 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
2 hír
23
4 hír
24
1 hír
25
4 hír
26
1 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
2 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok