Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Hihetetlenül fényes jövő előtt áll a magyar női kosárlabda
1
Egy elismert szakértő szerint a magyar lányokban rejlő potenciál bizakodásra adhat okot. Az olasz kapitány is dicsér.

  2018. Augusztus 15.
A magyar női U18-as válogatott bronzérmet szerzett az udinei A-csoportos Európa-bajnokságon, azután hogy szinte ugyanaz a keret negyedik helyezést ért el picivel korábban az U17-es világbajnokságon. A női kosárlabdával szinte együtt lélegző Paul Nilsen az olasz válogatott szövetségi kapitányával, Marco Crespivel testközelből láthatta a mieink bronzos szereplését. A szerző egy hosszabb elemzést tett közzé a BlueStar Media honlapján.

A híres szakértő szerint minden jel arra utal, hogy Magyarország személyében egy új erőteljes nemzet léphet be a női kosárlabdába, amely arra készteti az embereket, hogy üljenek le, és vegyék elő a jegyzetfüzeteiket. Hozzáteszi, hogy jelenleg még csak az utánpótlás szintjén lehet számolni a magyar lányokkal, de a bennük rejlő potenciál alapján van ok a bizakodásra és az izgatottságra.

Nilsen azt írja, hogy most valami különleges történik a magyar női kosárlabdával. A magyar válogatott útban van az újabb, 2019-es Európa-bajnoki részvétele felé, a legmagasabban jegyzett felnőtt csapatunk, a Sopron az Euroligában vitézkedik és a magyar bajnokság is egyre jobb, európai színvonalat képvisel, ami meg is látszik a klubok nemzetközi szereplésén. Crespi szerint az olasz szövetségnek is oda kellene figyelni, mit tudnak ennyire Magyarországon.

Nilsen szerint hihetetlenül fényes jövő előtt áll a magyar női kosárlabda, ami a semleges nézők számára is pozitív dolgokat jelent majd. Úgy látta, hogy az utánpótlás-csapataink látványos játékot játszanak, amely sziklaszilárd alapokra épül. A cikk szerzője úgy érzi, hogy a még jobb eredmény egyelőre csak azért nem jött össze, mert túl "tiszták" a játékosok, hiányzik a csapatból egy olyan "durvább" lány, aki elvégzi az összes piszkos munkát.

Megemlítik azt is, hogy fejlődnek a magyar edzők, külön kiemelték a legendás Iványi Dalmát, aki Udinében is ott volt segítőként az U18-as csapatunkkal.


Fotó - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Augusztus 15.

2018 Augusztus

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2
1 hír
3
4
5
6
2 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
10
11
12
13
1 hír
14
15
2 hír
16
1 hír
17
18
19
20
21
1 hír
22
23
24
25
26
1 hír
27
1 hír
28
29
2 hír
30
31
1 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok