Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Hajrá magyarok - holnap folytatódik Udinében az U18-as leány Eb
1
Horvátország ellen a nyolc közé jutásért

  2018. Augusztus 7.
Befejeződtek a csoportmérkőzések, következik az egyenes kieséses szakasz az udinei U18-as leány Európa-bajnokságon. Fiataljainkra nagy csata vár, Angyal Barbaráék a horvátok ellen kezdik az Eb második fázisát.

Az Európa-bajnoki mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a csoportkört csupán egyetlen csapat, a francia zárta makulátlan mérleggel, azaz veretlenül. Lányaink a tegnap esti, Lettországtól elszenvedett 12 pontos vereség után a B-csoport második helyén végeztek két győzelem mellett egy vereséggel, és az A-jelű négyesben ugyanilyen mérleggel a harmadik helyen záró horvát csapat ellen játszanak a 8 közé jutásért holnap 14.15-től.

Holnapi riválisunk bravúrral, a házigazda olasz együttes 56-52-es legyőzésével kezdte Eb-szereplését, majd 67-56-ra kikaptak a címvédő belgáktól, a záró fordulóban pedig 61-51-re legyőzték azt a svéd együttest, amely - hasonlóan a mi csoportunkban a szlovén válogatotthoz - nyeretlenül lett a csoport sereghajtója. Mivel az olaszok a csoport zárómérkőzésén 55-53-ra legyőzték a címvédő belgákat, a belga-olasz-horvát körbeverésből délnyugati szomszédaink jöttek ki a legrosszabbul, így a harmadik helyen zárták az A-csoportot. Velük kell tehát megküzdeniük Völgyi Péter tanítványainak a nyolc közé, a mezőny (f)első felébe jutásért.

Lányainknak nagyon jól jön a pihenőnap, ne feledjük, az Eb-keret 10 játékosa a kontinensviadal előtt már az U17-es vb-t is végigharcolta-küzdötte. Tegnap a lettek ellen amellett, hogy kijött az idősebb balti együttes játékosainak fizikai fölénye, talán az elmúlt hetek sok-sok mérkőzése is meglátszott, talán ennek volt betudható a jó néhány ki nem kényszerített hiba, amelyet a mérkőzésen vétettek.

Reméljük, a stábnak sikerül felfrissíteni a lányokat, valamint harcképes állapotba hozni a lettek elleni összecsapást még az előző, németek elleni találkozón elszenvedett sérülése miatt kihagyó Tóth Frankát. És azért abból a vb negyedik helyezésből önbizalmat kell meríteniük a lányoknak!

Érdekesség, hogy tavaly Sopronban az Eb ugyanezen fázisában találkozott a két válogatott. Azzal a végeredménnyel - 67-41-re győztek fiataljaink - most is örömmel kiegyeznénk, ám abból a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Nem, már csak azért sem, mert a mi válogatottunk teljesen kicserélődött, s horvát részről is csupán két játékos maradt meg hírmondónak a tavalyi U18-as csapatból...

Szóval holnap kora délután magyar-horvát a legjobb nyolc közé jutásért!


Fotó - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Augusztus 7.

2018 Augusztus

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2
1 hír
3
4
5
6
2 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
10
11
12
13
1 hír
14
15
2 hír
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok