Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
A Cantúval kezd a magyar bajnok a BL selejtezőkörében
1
A Szolnoki Olaj KK-nak olasz, Perl Zoltán új csapatának svéd ellenfél jutott elsőre

  2018. Július 11.
Ma délelőtt 11 órától megtartották a Bajnokok Ligája idei szezonjának sorsolását, a selejtezők párosításának kihirdetése mellett a csoportok beosztására is sor került.

A magyar bajnok Szolnoki Olaj KK az első selejtezőkör egyik legnehezebb ellenfelét kapta az olasz MIA-Red October Cantú személyében. Az első összecsapást Olaszországban rendezik szeptember 20-án, csütörtökön, a visszavágóra pedig a Tiszaligetben kerül sor szeptember 22-én, szombaton.

Amennyiben továbblép Dragan Alekszics csapata, úgy szeptember 25-én, kedden, illetve szeptember 27-én, csütörtökön a ciprusi AEK Larnaca és a belga Antwerp párharcának győztesével méri össze tudását.

Ha ezen a körön is túljut a Szolnok, akkor pedig a litván Lietkabelis lesz az ellenfele szeptember 30-án, vasárnap, valamint október 2-án, kedden.

Ebben a három selejtezőkörben kell diadalmaskodnia az Olajnak ahhoz, hogy a csoportkörbe kerüljön, ahol a német Brose Baskets Bamberg, a cseh CEZ Nymburk, a címvédő görög AEK Athén, a francia JDA Dijon, az izraeli Hapoel Jeruzsálem, a spanyol Montakit Fuenlabrada, illetve a török Eskisehir vár rá a C jelű nyolcasban.

Van egy másik magyar érdekeltség is a Bajnokok Ligájában, hiszen Perl Zoltán ezen a nyáron a spanyol Movistar Estudiantes alakulatához szerződött. A hispán gárda az első selejtezőkörben a svéd bajnok Norrköpinget kapta, továbbjutás esetén a Torun - Minszk párharc győztesével kerül össze, a harmadik selejtezőkört pedig a német Medi Bayreuth ellen kell megvívnia, amennyiben a második "kanyarból" is továbbmegy - a játéknapok természetesen ugyanazok, mint a Szolnok esetében.

Perlék csoportjában, a D jelű nyolcasban a litván Neptunas Klaipeda, a török Besiktas, a francia SIG Strasbourg, az olasz Virtus Bologna, a szlovén Petrol Olimpija, a görög Promitheas, valamint a belga Telenet Oostende lesz, amennyiben a németeken is túljutnak. Foto - Bugány János, fiba.basketball 

Vissza a főoldalra!


  2018. Július 11.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok