Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
A Toronto litván center sztárja szerint LeBron James az NBA királya
0
Jonas Valanciunas elmondta, Litvániában minden gyerek kapcsolatba kerül a kosárlabdával

  2018. Július 4.
Hogy a pályán milyen kemény és erős, arról válogatottunkból elsősorban a csapatkapitány, Keller Ákos tudna mesélni. A pályán kívül azonban - főleg egy győzelem után - szinte "kenyérre lehetne kenni" Jonas Valanciunast, a litván válogatott legnagyobb sztárját, aki mosolyogva osztogatott autogramokat úgy honfitársainak, mint a magyar szurkolóknak. Közben a nemrég befejeződött NBA-szezon alapszakaszában a keleti főcsoportot megnyerő Toronto Raptors első számú centere a vegyes zónában készséggel válaszolt honlapunk néhány kérdésére.

- A kosárlabda volt az első sportág, amelyet kipróbált kisgyerekként?

- Ez a sportág nálunk a nemzet sportja, Litvániában minden kigyerek kapcsolatba kerül, találkozik vele. Kissrácként még szövetségünk jelenegi elnöként, Domantas barátom édesapját, Arvydas Sabonist, vagy Sarunas Mariciulionist, majd Arturas Karnisovast, Sarunas Jasikeviciust csodáltam. Szóval voltak példaképek, akikhez a kissrácok, mint én, szerettek volna felnőni, hozzájuk hasonló karriert befutni.

- Hogyan élték meg, hogy azok után, hogy az NBA-ben megnyerték a keleti főcsoportot a Torontóval, a Cleveland négy-nullal "kisöpörte" csapatukat a főcsoport elődöntőjében?

- Bármennyire is kikapott a nagydöntőben a Cleveland, náluk játszott LeBron James. Azt mondják róla, hogy ő a király, és higyjék el nekem, tényleg ő az! Mostanra már túltettük magunkat a kiesésen, a következő évadban megpróbálunk javítani.

- Milyen volt a budapesti selejtező, hogy tetszett a magyar válogatott?

- Tudtuk, hogy kemény, nehéz meccs vár ránk. Nagyon jól kezdtek, keményen küzdöttek a magyarok, az első percekben beesett nekik egy-két tiszta tripla. Később szigorítottunk a védekezésünkön, sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, így aránylag biztos győzelmet arattunk, de ezért nagyon meg kellett dolgoznunk.


Foto - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Július 4.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok