Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Letették a PVSK munkacsarnokának alapkövét
Újabb nagy léptékű beruházásban segédkezik az MKOSZ

  2017. Június 15.

Kettős
ünnepséget rendeztek Pécsett, átadtak egy új Fiba 3x3-as pályákat tartalmazó kültéri létesítményt, majd lerakták a PVSK új munkacsarnokának alapkövét. Mindkét beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hathatós támogatásával valósult, illetve valósulhat meg.

- A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2010-ben hirdette meg stratégiai koncepcióját, amely a sportág minél szélesebb tömegbázisának kiépítését célozza – mondta ünnepi köszöntőjében Bodnár Péter. -
A kosárlabda tömegesítéséhez minőségi szakemberekre és színvonalas létesítményekre van szükség, ezért a társasági adó-támogatások 2011-es bevezetése óta a szövetség minden létesítményi célú fejlesztést támogat. A
B3×3-as szakág esetében is így van mindez, hiszen az élvonalbeli csapatok városaiban ilyen típusú pályák létesítését is támogatjuk. Pécs abból a szempontból kivétel, hogy míg másutt csak egy pálya és egy palánk megépítését
támogatjuk, addig a PVSK-nál két pályát és két palánkot támogattunk, hiszen ez az egyesület adja a férfi válogatott szakmai stábjának a gerincét, így a város és a PVSK a nemzeti csapat felkészítésében is stratégiai partnerünk.

A megvalósult beruházás átadását követően egy, még kivitelezés előtt álló, új fejlesztést is elindítottak: ünnepélyes keretek között elhelyezték az egyesület multifunkcionális kosárlabda munkacsarnokának alapkövét.  A mintegy 2000 négyzetméteres, minden szempontból a kor színvonalán álló létesítmény szintén a PVSK Verseny utcai Sporttelepén kap helyet. A több mint száz fős lelátóval, közösségi térrel, öltözőkkel, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségekkel is rendelkező munkacsarnok jelentős mértékben javít majd a város sportlétesítményi helyzetén.

- A városban zajló beruházások, így a PVSK új csarnokának most induló kivitelezése is jelzi annak a kormányzati szándéknak a teljesülését, amely az elmúlt húsz év elmaradt sport célú fejlesztéseinek pótlását célozza. Pécs 24 éve a kosárlabda városa, ez a szerepe erősödik a PVSK új létesítményével, amelynek révén mind több fiatal sportolhat majd Pécsett, és ha nem is lesz mindenkiből élvonalbeli kosárlabdázó, ez a fejlesztés hozzájárul majd ahhoz, hogy a rendszeresen sportoló fiatalokból egészséges felnőttek váljanak – mondta el az alapkő-elhelyezési ünnepségen Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Az épület kivitelezési költsége 2 ütemben összesen nettó 860 millió forint. Ezt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportfejlesztési pályázatának keretében elnyert pályázat alapján javarészt társasági adó-támogatásból, részben pedig Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától, illetve további támogatóktól származó forrásból fedezik.

- A PVSK 100 éves története a folyamatos fejlődésről szól, az egyesület évről évre gyarapodik, és immár a negyedik generáció sportolási lehetőségének biztosításával járul hozzá ahhoz, hogy nemzedékről nemzedékre egyre egészségesebb legyen a város és a nemzet. Aki épít, annak van jövője, ezért nagyon fontos az új munkacsarnok beruházása, amelynek megvalósításáért nemcsak a szövetséget, a városi önkormányzatot és az egyesület támogatóit illeti köszönet, hanem az eredményes sportolókat, az edzőket, sportvezetőket és a klub mellett mindvégig kitartó szurkolókat is – hangsúlyozta köszöntőjében Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium
államtitkára, aki egyúttal a PVSK Férfi Kosárlabda Szakosztályának vezetője is.

Az építkezés már a következő napokban megkezdődik a munkaterület átadásával. A beruházás várhatóan egy évig tart majd, így az új munkacsarnokot a sportolók leghamarabb jövő év közepén vehetik majd birtokba.

- A városi összefogásnak köszönhetően megépülő munkacsarnokban naponta több százan sportolhatnak majd. A terem a diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt. Még csak most indul a beruházás, de a napi 14 órás kihasználtsága az épülő munkacsarnoknak már jelenleg is garantált, így a társadalmi és gazdasági haszna is egyértelmű. Az új létesítmény megépítésére a fennállásának 100 éves jubileumához közelítő PVSK rászolgált, és ez a fejlesztés megalapozza az egyesület történetének következő évszázadát – fogalmazta meg ünnepi beszédében Czerpán István, a PVSK elnöke.

Az emberléptékű beruházás tervezésekor a fenntarthatóságra is kiemelten figyeltek. Az új létesítmény energetikai ellátását napkollektorok segítik majd, míg a világítás tervezésében is az energiatakarékosság volt a döntő szempont.

- Egy ilyen csarnok büszkeséget és öntudatot ad a sportolóknak, hiszen otthont teremt a számukra. A sportoló büszke a múltra, amelyből képes erőt meríteni, mégis a jelenben él, és a pillanatnyi helyzetből igyekszik a legjobbat kihozni, miközben mindig a jövőbe néz, hogy a fejlődése folyamatos legyen. Így viselkedik egy igazi sportember, és ilyen maga a PVSK is, amelynek további sikereihez az új munkacsarnok biztos alapot teremt – fogalmazta meg zárásként, érzelmekre ható beszédében Iványi Dalma, tízszeres magyar bajnok és 134-szeres válogatott kosárlabdázó, a PVSK utánpótlásedzője. (www.pvsk.hu)

 


Vissza a főoldalra!


  2017. Június 15.

2017 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
2 hír
3
2 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
6 hír
8
9
3 hír
10
3 hír
11
2 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
2 hír
15
4 hír
16
14 hír
17
9 hír
18
3 hír
19
4 hír
20
8 hír
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
5 hír
30
1 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok